Musiktidningar och bloggar

Här hittar ni musiktidningar, magazin och bloggar som vi gillar och tycker att ni också ska passa på att läsa om ni gillar Klezmer.se.

Rappare i Samverkan

På Rappare i Samverkan kan du läsa om rap och svensk rap i synnerhet. Rappare i Samverkan har länge legat på is men har lovat att komma igång med uppdateringarna igen under sent 2019 eller tidigt 2020. Kolla in RappareiSamverkan.se om du vill läsa några eldsjälars syn på svensk rapmusik.

Gaffa

Gaffa i likhet med Rappare i Samverkan skriver Gaffa också om rap, men tillskillnad från Rappare i Samverkan så är Gaffa förmodligen Sveriges största musiktidning inom sin genre. Vill ni läsa välformulerade artiklar och nyheter från Sveriges största tidning inom rap så är det dags att kolla in Gaffa.se omedelbums!

ElvisIntresseförening

Denna intresseförening antecknar noga allt som handlar om Elvis. Elvis Presley som ofta beskrivs som kungen av rock, eller The King of Rock som uttrycket först myntades på engelska. ElvisIntresseförening är definitivt värt ett besök om du vill läsa mer om denna legendariska musiker. Knappa in elvisintresseforening.se och släck din Elvis törst!

The Goodbye Look

Denna musikblogg, The Goodbye Look, är också ett sovande projekt som lovats vakna till liv inom kort. Vi har blivit lovade en musiktidning, alternativt blogg, med fokus på Rock, Indie, Pop och annan alternativ musik som kanske inte alltid är så lätt att hitta och som definitivt inte spelas på radion. Vill du läsa om musik som andra inte skriver om så är
thegoodbyelook.se definitivt något för dig!

Ebba Grön

Här hittar ni ett annat legendariskt band, nämligen Ebba Grön. Ebba Grön är kanske Sveriges mest kända punkband (och kanske progg). Med hits som Staten och Kapitalet samt 800 grader så har Ebba Grön definitivt skrivit musikhistoria i Sverige. Ni hittar deras inofficiella (eller officiella, vad vet vi?) hemsida på ebbagron.nu.

Boytronic

Här kommer en annan inofficiell eller kanske officiell sida tillägnat ett framgångsrikt band, nämligen Boytronic. Boytronic må inte vara lika kända som ovanstående band och artist, men har ändå lyckats bygga en stark skara fans inom sin genre. Boytronic gör elektronisk musik, och mer precist så kallad synth-musik. På Boytronic.nu kan ni läsa allt om detta band.

Zero Magazine

Om Boytronic nämns i något svenskt musikmagazin eller musikblogg så är det definitivt hos Zero Magazine. Zero Magazine är den överlägset största nättidningen inom elektronisk musik, med starkt fokus på synth-musik. Zero Magazine har funnits ända sen 1994 och var under sin storhetstid en flitig besökare av Arvikafestivalen, en festival dyrkad av synthare och andra personer med alternativa musik och klädstilar. Hör du till den gruppen ska du definitivt kolla in zeromagazine.nu och deras intressanta artiklar.

Därför listar detta

Vi på Klezmer.se älskar just klezmer. Men vi vet att lika mycket som vi älskar Klezmer så älskar andra sin musik och att skapa den musik de spelar. Musik handlar till stor del om kärlek och gemenskap och det är ett budskap som vi står bakom och gärna sprider vidare.

De flesta har dessutom en musiksmak som är bredare än en genre. Ovan tycker vi att vi har lyckats fånga just detta – en bredd! Det spelar ingen roll vilken musik du älskar att lyssna eller dansa till, så länge det gör dig glad!

Hoppas att just du ska våga ge klezmer en chans!